Martin, Christopher H.

Christopher H. Martin, nascut in Florida,  a observat frumusetea si compozitia apei, soarelui, cerului si vietii salbatice din Florida. Interpretarea acestor elemente ale naturii au turnat fundatia muncii sale artistice.
Martin a intrat pe scena artei la inceputul anilor 1990, trecand repede de la un autodidact si artist necunoscut, la un artist recunoscut la nivel international pentru lucrarile lui puternic expresioniste. Cele peste 2000 de picturi sunt in peste 700 de corporatii si colectii private (intre care Anheuser Busch, starbuck’s, Boeing Aerospace si fostul presedinte George Bush Senior), din Statele Unite, Mexico si Europa.

Martin este binecunoscut in lumea artei pentru tehnica sa proprie, de a picta pe suprafata de acrilic strat de acrilic in oglinda (acrilic pe acrilic); desi, vibrantele sale lucrari sunt egal pictate si pe panza.
Stilul sau este mercurial, schimbandu-se de la geometrii saturate din tinerete, la campuri du culori plutitoare, si in cele din urma transformarea in compozitiile puternic organice de azi. 


Leave a Reply