Pissarro, Camille (2)

Pissarro caută noi direcţii de dezvoltare şi în pânzele sale încep să apară figuri umane. Se apropie de stilul lui Degas, îşi perfecţionează desenul, începe să lucreze cu pasteluri şi se iniţiază în arta gravurii. Lucrarea "Acoperişurile roşii, un colţ de ţară, efectul iernii" a fost prezentată la cea de-a treia expoziţie de pictură impresionistă, în anul 1877. Este una din cele mai mature opere din creaţia lui Pissarro.
Ca şi alţi pictori din această perioadă, şi el va căuta să depăşească formele impresionismului. Personajele – siluete umane – care până acum jucaseră un rol mai puţin important în opera sa, devin din ce în ce mai prezente.
Sub influenţa lui Georges Seurat, Pissaro începe să aplice o altă tehnică în pictură, şi anume pointillismul (sau divizionismul), pictura prin puncte, în care el vede o nouă etapă de dezvoltare logică a impresionismului.
Alte picturi: "Peisaj la Pontoise"(1867), "Primavara la Louveciennes"(1870), "Gradina din Pontoise"(1875), "Tanara fata cu bat"(1881), "Vedere de la fereastra mea, Eragny sur Epte"(1886-1888). inapoi>


Leave a Reply